Mä olen seuraillu kaikenmoisia uutislinkityksiä keskusteluissa ja FB:ssa ja vähän siellä sun täällä missä semiaktiivisti vaikutan. Musta on alkanu tuntua että uutisen pitää olla jollain tapaa järkyttävä, jotta se olisi uutinen. Masentavaa. Hyvät uutiset eivät ilmeisesti kiinnosta ketään. Samaan aikaan tapahtumia kommentoidaan "saispa se ansionsa mukaan" tai "toivottavasti joku heittää sen järveen" tai ihan mitä tahansa vastaavaa.

Myönnettävä on, että kyllä muakin järkyttää uutisiodut julmuudet, mutta jotenkin tuo joka paikassa esiin tuleva "silmä silmästä"-mentaliteetti on käynyt häiritsemään enemmän. Mitä se hyödyttää jos sille pahantekijälle kostetaan? Se ei varmastikaan tee meistä yhtään parempia ihmisiä kuin siitä väärin tehneestä jos se lynkataan tekojensa takia. Toki on ymmärrettävää, että halutaan teoille seuraukset, mutta ei se kostaminen vie pois sitä alkuperäistä pahaa tekoa, oli se sitten mikä tahansa. Pahimmassa tapauksessa koston jälkeen voi seurata vielä pahempi morkkis. 

Ja ei, tarkoitus ei ole sanoa, että pahantekijää pitäisi ymmärtää. Mä en vaan ymmärrä niitä, jotka lähtee kostamaan. Taannoin levisi netissä video jolla nainen heittää kissan roskiin. Nyt samainen nainen on saanut tappouhkauksia ja on poliisin suojelussa. Mitä järkeä siinä sitten on? Varmasti olisi rakentavampiakin tapoja purkaa tuollaiset turhautumat. Sitä paitsi se kissa on hengissä ja voi hyvin. Joten minusta uhkailu on jokseenkin yliammuttua. 

Mä en ymmärrä ihmisiä.