Terry Pratchettin luomassa Discworldissa on sanonta "May you live in interesting times", jota pidetään joissain osissa kiekkoa pahimpana mahdollisena kirouksena, joka voi olla olemassa. Kirjassa Interesting times kirjan päähenkilö Rincewind-velho päätyy keskelle mitä mielenkiintoisimpia tapahtumia. Suurin osa näistä tapahtumista johtaa jonkun asteisiin ongelmiin. 

Maailmanlaajuisesti kun katsoo uutisointia "mielenkiintoiset ajat" tarkoittaa luonnonkatastrofeja, sotia, terroritekoja, jos jonkinlaista kauheutta. Positiivisille uutisille ei tunnu olevan tilaa, koska kauheudet myyvät. Tänään kuitenkin luin artikkelin siitä, että moisista ei ehkä pitäisikään uutisoida yhtä mittavasti, koska se nimenomaan "palkitsee" tuhotyön tekijää. Varsinkin teon minkään asteinen järkiperäistäminen tai selittäminen tuntuu turhalta, koska useimmiten mitään järkeä teossa ei ole. Aamulehdessä oli joku kirjoittanut että "tytön puute ajaa nuoren miehen syrjäytymään". Kirjoitus on herättänyt kummastusta paitsi kotimaassa myös ulkomailla. Aivan täysin en tätä logiikkaa ymmärrä. Ja kaiken järjen mukaan sen pitäisi silloin toimia myös toiseen suuntaan eli "pojan puute saa nuoren tytön syrjäytymään"... vai olenkohan nyt ihan hakoteillä? 

Samaan aikaan uutisoidaan Suomen kouluammuskelijoiden ja Norjan massasurmaajan "samoista harrastuksista". Ei hyvänen aika, mikään harrastus itsessään ei tee kenestäkään vaarallista. Vaikka joka kertahan se syy löytyy videopeleistä, väkivaltaelokuvista tai mistä tahansa "ulkopuolisesta tekijästä"

Itseasiassa minun ei ollut tarkoitus puuttua tuohon aiheeseen ollenkaan, vaan tuo otsikko ja ajatus "mielenkiintoisista ajoista" lähti omasta elämästä.. Pikkuhiljaa olen myös oman elämäni osalta alkanut vakuuttua siitä että "mielenkiintoiset ajat" tosiaan eivät ole aina sitä mitä kaipaisi. Tässä viimeisen parin viikon sisään on tapahtunut liikaa liian nopeasti. Ja kun pieniä asioita kertyy liikaa yhteen niin se onkin yhtäkkiä maailmanlopun tuntuista. 

Ja sitten mä päädyin sairaslomalle ja olen ehtinyt ajatellakin asioita rauhassa, on mielikin tyyntynyt. Selkä, jonka takia siis olen sairaslomalla, tosin on vieläkin kipeä, mutta nyt on ainakin lääkkeet. Ja ne pienet maailmanlopun ainekset.. saattavat nekin olla vain väärinkäsitystä. 

Kaikesta huolimatta menen nukkumaan tyytyväisenä. Pitkästä aikaa sain kirjoitettua kunnolla ja sairaslomaa lukuunottamatta nämä omat "mielenkiintoiset ajat" ovat saamassa ihan positiivisen pohjavireen. Jos kaikki menee toiveitteni mukaisesti niin tässä elämässä alkaa todelliset muutoksen tuulet. Ja sitten vasta eletäänkin mielenkiintoisia aikoja.